Ett nytt filmår

Efter en lång ledighet över jul och nyår är arbetet igång så smått. Den 3 december 2019 släpptes filmen Samefolk som köpfilm på DVD och halva lagret gick åt på ett par veckor. Det var många som ville köpa inför julen, det var roligt att det blev en sån direkt efterfrågan på filmen.

Inför arbetet med att framställa en köpfilm så tvekade jag först ifall det var någon idé att producera en DVD. Nu vill de flesta streama film så jag hade tankar kring att göra det med den här filmen. Men jag har fått så mycket förfrågningar på att just kunna köpa en DVD av filmen så jag bestämde mig för att producera en köpfilm på DVD, precis som jag har på mina tidigare filmer.

Framöver ska jag ta reda på hur det både tekniskt och ekonomiskt skulle kunna fungera att streama film som köpfilm, det blir lite av vårens arbete att kolla upp det.

Vill ni beställa film av Piazzafilm kan ni gå in på hemsidan och beställa via denna länk Köp film

Än så länge är det en filmvisning bokad i år men det kommer fyllas på varefter det bokas in. Den 12 augusti visar Naturum i Ammarnäs filmen som en del i deras sommarprogram 2020.

Skogen_liten

I det förra blogginlägget skrev jag att det inte var någon ny filmidé på gång men under ledigheten har det utvecklats en idé som jag ska jobba vidare med under våren. Den är fortfarande i ett så tidigt stadie att jag inte har något att presentera ännu… men jag kan avslöja att temat är skogen.

Kanske det kan bli till en provfilmning under sommaren, jag får se hur idén kan utvecklas.

Som filmarbetare så har man oftast många strängar på sin lyra och det är något som alltid har passat mig. Det är roligt och kreativt att arbeta med olika saker. Det ger ett varierande arbetstempo och jag kommer i olika sammanhang i uppdragen vilket gör att arbetet aldrig blir enahanda eller tråkigt.

Så förutom filmarbetet i Piazzafilm jobbar jag deltid som kulturproducent på Södertälje stadsscen. Där ansvarar jag för Södertälje kommuns verksamhet Scenkonst & skolbio för förskola och skola.

Teater Tre_liten
Teater Tres föreställning Kurt och Kio som ingår i vårens scenkonstprogram (foto: Martin Skoog)

Där är mitt uppdrag att programlägga scenkonstprogram och skolbio för varje skoltermin och erbjuda professionell scenkonst för Södertäljes förskolor och grundskolor. Kulturen är en viktig del i barn och ungas uppväxt och identitetsutveckling och för utvecklingen av demokrati och yttrandefrihet. Att kunna ge Södertäljes barn och unga betydelsefulla kulturupplevelser, som jag kan göra i den här verksamheten, är för mig ett otroligt viktigt uppdrag och något jag är stolt över.

Jag minns mycket väl mitt första teaterbesök som sexåring då jag såg Karlsson på Taket på en teater i Stockholm. Lika tydligt minns jag min först stora filmupplevelse då jag såg Dunderklumpen. Stora kulturupplevelser som jag har burit med mig hela livet och som jag alltid kommer att minnas.

Vill ni veta mer om mitt arbete med scenkonst och skolbio kan ni gå in på denna länk www.sodertalje.se/scen

Nu är fredag och det är dags att stänga ner Piazzafilms kontor och avsluta arbetsveckan. Piazzafilm önskar er alla en trevlig helg!

 

2 reaktioner till “Ett nytt filmår

  • Hej Pia!
    Så härligt att du är igång med nya idéer. Skogen låter som ett utmärkt tema!!!
    Det kan bara bli bra, när det är du som planerar och filmar.
    Lycka till och trevlig helg önskar Maggan
    (Birger är i Vemdalen på ”träningsläger” inför Öppet spår med dotter Lotta, där uppe är det ca 75 cm snö – underbart)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s