En lugnare höst än förra året

Snart är det ett år sedan, den 24 november, som dokumentärfilmen Samefolk hade premiär på Estrad i Södertälje. Vid den här tiden förra året hade Piazzafilm fullt upp för att få klart allt till premiären, den här hösten är det något lugnare.

Pia och Hans på scen_liten
Premiär Samefolk, 24 november 2018 i Södertälje.

Under året som gått har Samefolk visats i Södertälje, Arjeplog, Jokkmokk, Luleå, Mölnbo och i Grövelsjön. Årets sista filmvisning av Samefolk är på måndag den 18 november kl.18.30 på Estrad i Södertälje stadshus. För er som ännu inte sett filmen i Södertälje får passa på, för den här visningen är den sista på Estrad i Södertälje.

Samefolk har blivit utvald att visas på Arctic Light Filmfestival i Kiruna den 8 – 16 november. Festivalprogrammet är inte helt klart, så datum och tid för visningen är inte satt ännu. Så snart festivalprogrammet är publicerat kommer mer information om festivalen läggas upp på Piazzafilms hemsida, blogg och Facebooksida.
Läs mer Kommande visningar
Läs mer om festivalen Facebook – Artic Light Filmfestival 2019

72363627_10156663641591931_4817141010301714432_o

Under vandringshelgen HÖSTGLÖD 2019 den 26 – 29 september på STF Grövelsjön fjällstation i Grövelsjön visades Samefolk på lördagskvällen som en del av programmet under helgen. Vi, filmteamet Pia och Hasse, var på plats och visade filmen med ett efterföljande publiksamtal. 

Det är alltid så givande att vara på plats när filmen visas, möta publiken och samtala om filmarbetet och om vandringen vi gjorde då filmen spelades in. Denna gång var inget undantag då publiken i den näst intill fullsatta konferenssalen var engagerade och intresserade och samtalet efter filmvisningen blev mycket lyckat.

Tack STF Grövelsjön fjällstation för att vi fick komma och visa filmen och vara en del av programmet under HÖSTGLÖD. Läs mer Facebook – HÖSTGLÖD 2019

Mölnbo Bio_liten

Det är inte bara filmen Samefolk som visats i höst, även dokumentärfilmen Snön är alltid vit på Landsort har haft en visning. Förra söndagen den 13 oktober visades filmen på Mölnbo Bio i Mölnbo. Trots lite tekniska problem så blev det en bra visningen där publiken i samtalet efter visningen hade många frågor kring filmarbetet, skärgårdsliv och mycket annat.

Ibland har filmer ett långt liv och det har verkligen filmen om Landsort och jag tror att den aldrig kommer att kännas inaktuell. Det är 18 år sedan jag och filmens fotograf Jan ”Fisken” Forsell spelade in filmen men den känns alltid lika aktuell när jag ser den. Filmen visades bland annat på Svergies Television sommaren 2004 och har inte visats så mycket på biografer, så det är roligt att få möjlighet att göra det vid två tillfällen den här hösten.

Landsort-Affisch-Standard-A3För er som missade visningen av Snön är alltid vit på Landsort den 13 oktober kan se filmen på Mölnbo Bio den 10 november kl.14.00 då Piazzafilm i samarbete med Mölnbo Bio visar den igen. Ingen mer filmvisning är inbokade, så missa inte detta tillfälle.
Läs mer Kommande visningar
Läs mer om filmen Snön är alltid vit på Landsort

Filmåret 2019 börjar gå mot sitt slut och efter den 18 november är det inga flera filmvisningar inbokade detta år, men redan nu börjar bokningar komma in för nästa år.

Den 12 augusti 2020 visar Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs filmen Samefolk som kommer ingå i deras sommarprogram. Sommaren 2016 visades filmen Låt fjällvind blåsa hjärtat rent på Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs, så det roligt att ännu en gång få visa en film där. Har ni vägarna förbi Ammarnäs den 12 augusti så har ni möjlighet att se filmen på Naturum.

Piazzafilm arbetar vidare med att boka filmvisningar, anmäla Samefolk till filmfestivaler och skriva på nästa filmprojekt. Det har ännu inte blivit klart med vad det blir för nytt filmprojekt, men förhoppningsvis kan filmarbetet påbörjas under nästa år.

Än en gång varmt välkomna till årets tre sista filmvisningar i höst i Södertälje, Mölnbo och i Kiruna.

 

 

4 reaktioner till “En lugnare höst än förra året

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s