Sikte på nya mål

Filmvisningen av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” i Strängnäs igår den 6 oktober fick avsluta en fantastisk turné av ett 30-tal visningar i Sverige, Norge och San Diego i USA. En visningsturné som pågått sen premiären den 29 november 2014.

Pia berättar Umeå
Filmvisning under Samiska veckan i Umeå den 1 mars 2015.

Vid en del av filmvisningar har jag medverkat själv som producent för filmen och ett flertal visningar har genomförts helt utan vårt deltagande.

Under många av filmvisningarna har vi båda som filmteam varit på plats och haft ett publiksamtal efter visningarna och den publikkontakten har varit så givande och inspirerande.

Lokalerna där filmen har visats har varit av skiftande slag och likaså publikantalet. Ingen visning har varit sämre än någon annan, för oavsett storlek på lokal eller antal besökare har alla visningar betytt lika mycket för oss.

29 november 2014-DSC_4318
Premiär i Södertälje den 29 november 2014.

Filmen har visats i stora digitala biografer med 450 personer i salongen och den har visats för 25 personer i matsalen på ett rehabcenter med filtar som mörkläggning i fönstren.

Det har varit filmvisningar för fjällvandrare i tältkåtan vid Grövelsjön Fjällstation och den har visats på ett antal Folkets Hus i Jämtland och under samiska kulturdagar i Norrland och på Folkets Bio i Västerås.

Bild 2,jpeg
Annika Sanfilippo-Howard, Pia och Hans Johansson (filmteamet) och Burl Howard i San Diego USA den 24 oktober 2015.

Ett flertal kommuner runtom i landet har haft visningar i Kulturhus och konferenssalar och ett par sommarvisningar har det varit på olika Naturum i norra Sverige.

Filmvisningen på Mingei International Museum i San Diego i USA var en av höjdpunkterna och det efterföljande samtalet med den svensk – amerikanska publiken bjöd på intressanta frågeställningar och samtal.

Ett stort tack till SWEA San Diego som bjöd in oss att visa filmen i USA.

Filmen har också visats på äldreboenden i norrländska kommuner och på ett antal filmfestivaler i Sverige och Norge… och några andra ställen till.

Vi ser ödmjukt tillbaka på en mycket rolig resa med filmen och ser framemot nästa projekt som vi nu tar sikte på.

filmvisning-i-katan
Filmvisningar i tältkåtan vid STF Grövelsjön Fjällstation den 23-24 september 2016.

I dagsläget är det inte några flera visningar inbokade och Piazzafilm kommer nu lägga sitt fulla fokus på filmarbetet med den nya filmen med arbetsnamnet ”Där inga vägar finns” som ska spelas in sommaren 2017.

Men självklart kan filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” fortsättningsvis bokas för visningar på till exempel biografer, skolor, konferenser, arbetsplatser och föreningar eller i något annat sammanhang. Läs mer på Piazzafilms webb: Boka filmvisning >>

Det är några eventuella filmvisningar på gång, så håll utkik på www.piazzafilm.se och här på bloggen om visningar och andra aktuella händelser.

Läs mer: Genomförda filmvisningar & uppdrag >>

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s