Fjällvind drog in över Grövelsjön

Höstens filmvisningar har rullat på. Den 9 september visades ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” i Arvidsjaur där filmen var höstens första Dagbiofilm. Filmen visades för ett trettiotal besökare som efter visningen fikade tillsammans och samtalade om filmen.

filmvinsing-i-katan
Synnöve Kroik berättar i filmen om sitt samiska liv.

Förra helgen, den 22 – 25 september, var det filmvisningar under evenemanget HÖSTGLÖD på STF Grövelsjön Fjällstation.

Helgen bjöd på en fin blandning av vandrings-turer, föreläsningar, musikunderhållning och framför allt härliga möten med vandrare från hela landet.

”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” visades på fredagen och lördagen i en tältkåta på gården utanför fjällstationen.

Vi i filmteamet, Pia och Hasse Johannsson, var på plats och introducerade filmen och hade ett publiksamtal efter visningarna. Det var en annorlunda biosalong och det kändes verkligen som ett rätt ”rum” att visa en film som denna

filmteamet
Filmteamet Pia och Hasse

Med fjällen som en kuliss runt tältkåtan så var det riktig mysigt att sitta i kåtan och höra vinden blåsa utanför och återigen genom filmen få uppleva sommaren 2013 då vi vandrade i Lappland i två månader.

Tack STF Grövelsjön Fjällstation och tack Niclas Bentzer (sportchef på fjällstationen) för ert trevliga mottagande och för ett mycket bra och inspirerande evenemang, vi kommer gärna tillbaka ett annat år.

Nu är det en filmvisning kvar denna höst och det är i Strängnäs om en vecka, torsdag den 9 oktober. Filmvisningen är en del av Strängnäs kommuns Kulturprogram hösten 2016 >>

Filmen kommer att visas på Multeum i Kulturhuset i Strängnäs och vi i filmteamet är på plats och introducerar filmen och har ett publiksamtal efter visningen.

I oktober kommer jag att arbeta mer koncentrerat med nästa filmprojekt, Där inga vägar finns >> som vi ska spela in nästa sommar. Det ska bli riktigt roligt att ta tag i det. Jag har inte hunnit med det som jag tänkt för det har varit fullt upp med annat, men nu så finns det både tid och arbetslust till att komma igång ordentligt med det nya filmarbetet.

DVD-foto -litenNi som inte haft möjlighet att se ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” kan beställa en DVD eller en Blu-ray via Piazzafilms webbplats. Filmlagret är påfyllt så det blir snabb leverans på filmerna, filmen kan ni beställa HÄR >>

Dagarna i Grövelsjön förra helgen bjöd också på mycket god närproducerad mat och på restaurangens matsedel stod ett citat av Carl von Linné, den löd såhär:

”Gör vad ditt hjärta lyster. Till det du har lust, har du lycka”.

Han var en klok man den där Linné, för det är väl just det. När lusten och hjärtat finns med, där kan stora saker hända.

 

Bildgalleri från HÖSTGLÖD den 22 – 25 september, STF Grövelsjön Fjällstation.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s