Filmvisning under HÖSTGLÖD i Grövelsjön

2013-07-12 13.47.09
Kungsleden mot Ammarnäs

Flera filmvisningar av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” har blivit inbokade i sommar och höst. Onsdag den 20 juli visas filmen på Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs. Film-visningen ingår i Naturums sommarprogram.

När vi filmade i Övre Ältsvattnet träffade vi samer från Rans sameby som vi pratade med och som är med i filmen. Framför allt var det familjen Jonsson – Sparrok som vi var tillsammans med under kalvmärkningen. Så det känns extra roligt att få möjlighet att visa filmen i Ammarnäs då många av de som medverkar i filmen bor där. Läs mer om Naturum Vindeljällen Ammarnäs sommarprogram 2016 >>

STF Grövelsjön Fjällstation arrangerar HÖSTGLÖD den 22 – 25 september i samarbete med Älvdalens Utbildningscentrum.

Vi, filmteamet Pia och Hasse Johansson, är inbjudna till evenemanget och vi kommer visa filmen på fredagen den 23 september och lördag 24 september som en del i programmet under HÖSTGLÖD dagarna.

Efter filmvisningen har vi ett publiksamtal, ett samtal som förmodligen kommer fortsätta under hela helgen. Vi är många som gillar att prata om fjällturer, turförslag, utrustning och fina fjällminnen.

2014-07-26 16.22.18
Vandring 60 mil från Klimpfjäll till Grövelsjön, sommaren 2014

Vi kommer att vara med under alla dagarna och ser verkligen framemot att delta i de olika programmen som har fokus på vandring.

Det blir dagsturer i vackra Grövelsjöfjällen, möten med sköna människor som liksom vi gillar att vandra, det blir livemusik, föredrag och en massa god närproducerad mat.

Grövelsjöfjällen har vi besökt många gånger, senast sommaren 2014 då vi vandrade 60 mil i en månad från Klimpfjäll till Grövelsjön.

Om ni är intresserade av att delta på HÖSTGLÖD och se filmen kan ni gå in och läsa om hela programmet på Svenska Turistföreningen (STF) webbsida HÖSTGLÖD 2016 >>

Såhär kommer sommaren och hösten se ut gällande filmvisningar av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent”. Eventuell kommer det att bokas in flera visningar längre fram.

Ammarnäs
Onsdag 20 juli
Tid: kl.19.30 – 21.00
Plats: Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs.
Program: Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent.
Arrangörer: Naturum Vindelfjällen i Ammarnäs.

Arvidsjaur
Fredag 9 september
Tid: kl.10.00 – 11.30
Plats: Medborgarhuset i Arvidsjaur.
Program: Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent.
Arrangörer: Arvidsjaur kommun.

Grövelsjön
Fredag 23 september
 och lördag 24 september
Tid: kl.17.00 – 19.00
Plats: STF Grövelsjön Fjällstation.
Evenemang: HÖSTGLÖD 22 – 25 september.
Program: Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent. Filmteamet Pia Johansson (producent) och Hans Johansson presenterar filmen och har ett publiksamtal efter visningen.
Arrangörer: STF Grövelsjön Fjällstation i samarbete med Älvdalens Utbildningscentrum.

Strängnäs
Torsdag 6 oktober
Tid: kl.19.00 – ca 21.30
Plats: Kulturhuset Multeum i Strängnäs.
Program: Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent. Filmteamet Pia Johansson och Hans Johansson introducerar filmen och har ett efterföljande publiksamtal efter visningen.
Arrangörer: Strängnäs kommun.

Information om kommande filmvisningar hittar ni alltid här på bloggen under menyn Visningar/uppdrag >> samt på Piazzafilms blogg under Aktuella filmvisningar & uppdrag >>

För övrigt har jag nu mest fokus på att lära mig allt om min nya kamerateknik. I sommar ska vi testa både kamera – och friluftsutrustning på en tiodagars fjällvandring i Jämtlandsfjällen.

Nya kängor och friluftskläder ska prövas och vi ska försöka få ned vikten på våra ryggsäckar inför nästa års filminspelning eftersom filmutrustningen kommer väga något mer än vid inspelningen av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent”. Vi får se hur det går.

2016-05-31 20.12.56Nu kommer bloggen ta sommarledigt en tid och jag återkommer med nya inlägg i början av augusti.

Eventuellt kan det bli något blogginlägg från provfilmningen i Jämtlandsfjällen under sommaren, men det beror på vilka förutsättningar vi har att koppla upp oss mot nätet.

Får önska er alla en härlig varm och skön sommar!

 

 

 

2 thoughts on “Filmvisning under HÖSTGLÖD i Grövelsjön

  • Ungefär den 23 september anländer jag till Grövelsjön. Då blir det målgång Gröna Bandet. Då kan jag ju delta i HÖSTGLÖD, om jag nu orkar … … … Vill kanske bara komma hem då.
    / Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s