En lugn vår

Filmvisningen av ”Låt fjällvind blåsa hjärta rent” i Västerås måndagen den 4 april blev en bra visning med en intresserad och nyfiken publik. Med en näst intill fullsatt salong tittade Hasse och jag på filmen tillsammans med Västeråspubliken. Efter visningen och en kort bensträckare hade vi ett publiksamtal i en timme.

IMG_1834
Biografen Elektra Folkets Bio

Vi inledde med att berätta om vårt syfte och mål med vandringen och filmen och alla förberedelser, därefter svarade vi på publikens frågor.

Tack Elektra Folkets Bio i Västerås för en mycket bra arrangerad filmvisning och ett trevligt mottagande av oss när vi kom till biografen och under hela evenemanget.

För övrigt i april har jag ägnat min tid åt att göra research på vilken ny filmutrustning jag ska ha till filminspelningen nästa sommar. Den förra kameran var en mindre och förenklad kamera, den nya blir något större och kommer ge mig fler möjligheter att jobba med både bild och ljud vid inspelning.

Under sommarens dryga veckolånga vandring i Funäsdalsfjällen och i Norge ska den nya kameran testas. Det är viktigt att vi blir hemtama med kamerans alla olika inställningar och förutsättningar för att kunna göra ett bra filmarbete ute till fält med nästa film.

2013-06-29 09.54.55 liten
Inspelning av filmen Låt fjällvind blåsa hjärtat rent (2013)

För oss är det också viktigt att pröva bära all teknik som ska med när ”Där inga vägar finns” ska spelas in sommar 2017. Ingen onödig teknik ska med och inget får vi heller missa som vi behöver ha med oss för att kunna spela in filmen.

Även en del ny friluftsutrustning, som kängor och kläder ska testas, värderas och vägas för att se om ska det med eller inte.

När vi spelade in filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” sommaren 2013 vägde filmutrustningen omkring åtta kilo. Förmodligen blir den något tyngre till nästa vandring, men max tio kilo får den väga… hoppas jag!

Resten av våren kommer jag ligga lite lågt med planeringen av filmprojektet. Jag behöver ta det lite lugnare och ladda mina egna batterier inför hösten och det kommande förarbetet med filmprojektet och vandringen.

Eventuellt kommer jag under sensommaren göra en researchresa norrut för att träffa fjällfolk som jag hoppas vill delta i filmen. Precis som i förra filmen så kommer vi ha några förutbestämda möten med människor som ska vara med för att försäkra oss om att vissa saker kommer med i filmen.

Det är inga fler filmvisningar bokade under våren av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” men till hösten blir det flera tillfällen, mer information om dessa kommer längre fram i vår.

För er som ännu inte haft möjligheten att se filmen så finns den att köpa för privat bruk, ni kan beställa film via Piazzafilms webb, beställ här >>

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s