SVT har varit på besök

I onsdagskväll fick jag besök av reportern Jesper Hagel från SVT Nyheter Södertälje som spelade in ett reportage till programinslaget Kulturfredag som sändes på SVT i går fredag den 4 mars.

Pia filmarDet blev några trevliga timmar tillsammans där vi bland annat pratade om att spela in film i enklare form, både tekniskt och ekonomiskt.

Att det är fullt möjligt att med en enklare teknik producera filmer för biografvisningar och att tekniken inte behöver vara en begränsning. Tvärtom.

Den lättillgängliga filmteknik som finns idag gör att det går att producera film utan att det behöver vara en storbudgetfilm med tung och dyr filmutrustning. Som i vårat fall, när vi var tvungna att bära all utrustning själva i ryggsäcken under två månader, så var det avgörande att finna en mindre och lätt filmutrustning att filma med.

filmare-jpg

Med liten och enkel teknik kan man göra stora saker, i grund och botten handlar det om viljan att berätta något och det kan man göra på många olika sätt.

 

Se SVT:s reportage här: Hon gör stor film med liten budget >>

Nu på måndag den 7 mars är det återigen dags för biografvisningar av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent i Södertälje. Kl.15.00 och kl.18.30 visas filmen på Estrads Bio och filmteamet Hasse och jag är som vanligt på plats och introducerar filmen och vi finns kvar i foajén efter visningen.

Det finns också möjlighet att köpa filmen på plats efter filmvisningen. Välkomna till Estrad på måndag.

Måndag den 4 april Kl.18.00 visar Folkets Bio Låt fjällvind blåsa hjärtat rent på biografen Elektra i Västerås. Vi i filmteamet är på plats i Västerås och introducerar filmen och kommer ha ett efterföljande publiksamtal efter visningen. Läs mer om Folkets Bios biograf Elektra i Västerås >>

Jag har fått flera förfrågningar om filmvisningar under året, information om dessa läggs upp vartefter på denna blogg och på www.piazzafilm.se

Filmåret 2016 har börjat bra.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s