Nya filmen och kommande filmvisningar

Den nya filmproduktionen ”Där inga vägar finns” (arbetsnamn) börjar ta form. Det är långt kvar till filminspelningen nästa år men det är vissa saker som är viktiga att förbereda redan nu, för både vandringen och filmarbetet skull.

För att par veckor sedan köpte vi nya kängor, mina gamla har följt med mig i 200 mil så nu har de gått färdigt. I sommar ska vi vandra en dryg vecka i fjällen för att gå in de nya kängorna och provfilma med nya kamerautrustning.

Vi kör samma upplägg på förberedelserna som vi gjorde inför långvandringen 2013, det var ett vinnande koncept. De förberedelserna vi då gjorde gav oss en säkerhet och trygghet med både friluftsutrustningen och filmtekniken.

Så friluftsutrustning och filmteknik ska testas och vi tränar kondition – och styrketräning så vi orkar gå alla mil. Vi läser in oss på kartor och fakta om alla platser som vi passerar som vi vill berätta om och annat som är bra att känna till längs Nordkalottleden.

Självklart är det en fördel att vi gjort ett filmarbetet i fält tillsammans en gång tidigare. Vi har blivit ett tajt filmteam som vet vad som gäller när det ska filmas i fjällmiljö och hur det fungera att både producera och medverka i en film, på en och samma gång.

Manus – och researcharbete är fullt igång och nu finns det en del att läsa om filmens innehåll på Piazzafilms webb. Där finns också en karta som visar Nordkalottledens sträckning som vi ska gå, en vandring på 80 mil genom tre nordiska länder, läs mer på Där inga vägar finns >>

En del bokningar av filmvisningar är klara för våren och hösten och andra är på gång. Följande filmvisningar och uppdrag är inbokade och andra kommer läggas till senare i vår.

affisch-a3-7marsSödertälje (två visningar samma dag)
Måndag 7 mars, kl.15.00 och kl.18.30, Södertälje stadsscen Estrad i Stadshuset. Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent. Filmteamet Pia och Hans Johansson introducerar filmen och finns kvar i foajén efter visningen.

Knivsta
Lördag 23 april. Ett slutet seminarium med filmvisning av dokumentärfilmen Låt fjällvind blåsa hjärtat rent och föreläsningen “Att producera dokumentärfilm” med producenten Pia Johansson. Medverkar gör medlemmar i Girls Get Higher, ett obundet nationellt nätverk för tjejer som klättrar.

Strängnäs
Torsdag 6 oktober, tid: kl.19.00, Kulturhuset Multeum i Strängnäs. Filmvisning av Låt fjällvind blåsa hjärtat rent. Producenten Pia Johansson medverkar under filmvisningen och har ett efterföljande publiksamtal efter visningen.

Läs mer om visningarna på Piazzafilms webb Aktuella visningar & uppdrag >>
och på denna blogg under menyn Visningar/uppdrag >>

Efter varje tillfälle filmen visas finns möjligheten att köpa filmen på plats.

Den 14 mars är dags för årets BUFF Filmfestival i Malmö som jag ska besöka i mitt arbete som kulturhandläggare för skolbion i Södertälje kommun. Det är en internationell filmfestival med barn- och ungdomsfilmer från hela världen och där vi som arbetar med film för barn och unga kan mötas och få utbyte av varandras erfarenheter och kunskaper.

Festivalen invigs den 14 mars av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på biograf Royal i Malmö. Därefter visas invigningsfilmen Siv sover vilse som har sin nordiska premiär på BUFF 2016.

Regissörerna Catti Edfeldt och Lena Hanno Clyne är på plats tillsammans med filmteamet. Det kommer bli fyra innehållsrika dagar i Malmö. Läs mer om BUFF >>

Böcker_liten

I mitt förarbete med filmen läser jag böcker och tidskrifter som handlar om platserna och samevistena vi kommer passera längs Nordkalottleden och om de människor som bott där och som där idag.

I en av böckerna jag läser, som heter Följ vägen och som är skriven av min favoritpoet Paulus Utsi, fann jag den här vackra dikten.

Vackra tankar
skapar varm gemenskap
gör fula ord sköna
Väcker värme
som kan ta hand om nya vackra tankar

Glada tankar vidgar
vägen till hjärtat

Elden som värmer ditt väsen
närs av glada tankar
och goda leenden

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s