Ett lyckat filmår 2015

Tordagen den 26 november visades filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” på Qulturum i Nykvarn och vi, filmteamet Pia och Hasse Johansson, var på plats.

Det blev mer än fullsatt i salongen då 110 personer kom till visningen. Platserna räckte först inte till så folk fick hämta stolar i biblioteket. Efter filmvisningen berättade vi mer om vandringen och filmprojektet och Nykvarnspubliken hade många frågor till oss om allt möjligt kring vandringen och filmarbetet.

Journalisten Peter Hagström från tidningen Måsen var på plats och intervjuade filmteamet innan visningen läs artikeln Fjällvandring blev långfilm >>

20130817-213242.jpg

Filmvisningen i Nykvarn var den sista inbokade visningen för detta år. Sen premiären 29 november 2014 och fram till december 2015 har filmen visats vid ett 20-tal olika tillfällen i Sverige, Norge och i USA och det är ca 2 500 personer som sett filmen.

Filmen har bland annat visats på samiska kulturdagar, i Folkets Hus, äldreboenden, skolor, biografer, filmfestivaler, Naturum, rehab-center och andra föreningsarrangemang runt om i Sverige, se Genomförda filmvisningar & evenemang >>

Utanför Sveriges gränser har filmen visats i USA på inbjudan av SWEA San Diego där filmteamet (Pia och Hans Johansson) deltog på visningen i San Diego och filmen har också deltagit i den norska filmfestivalen Nordkapp Filmfestival i Honningsvåg.

Blu-ray-foto - liten

Den 10 november släpptes filmen som köpfilm och kan beställas som DVD eller Blu-ray via Piazzafilms webbplats. Beställ här: Köpa film >>

Till er som vill köpa filmen och få hem den innan jul bör beställa senast den 13 december för att vara säkra på att ni får hem filmen innan jul. Beställningar efter den 13 december kan eventuellt levereras innan den 22 december, om inte så får ni filmen/filmerna efter den 10 januari 2016.

Kommande filmvisningar och evenemang under 2016 kommer vartefter det bokas läggas upp på Piazzafilms webbplats www.piazzafilm.se samt på denna blogg.

Piazzafilm kan se tillbaka på ett fantastiskt fint filmår med filmen “Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” och vi ser framemot det nya filmåret 2016.

Önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

2014-12-18 19.26.51

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s