Nordkapp Filmfestival visar filmen

festivalDokumentärfilmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” har blivit uttagen att visas på Nordkapp Filmfestival 2015 i Honningsvåg i Norge.

Festivalen äger rum den 9 – 13 september och är världens nordligaste filmfestival.

Det är en liten och intim festival och en viktig mötesplats för norska filmbranschen. Det blir fem dagar fyllda av film, seminarier, konserter och många andra arrangemang. Festivalprogrammet släpps den 1 september, läs mer om: Nordkapp Filmfestival 2015 >>

2015-07-19 06.30.28
Tidig morgon vid Alesjaure.

Sommaren dröjer sig kvar här hemma med varmt och skönt väder. En sommar som kom lite sent vilket jag verkligen fick uppleva under min Kungsledsvandring med en försenad snösmältning och mycket regn.

Planerat var att vandra i 30 dagar hela Kungsleden i eget sällskap men det blev inte riktigt som jag hade tänkt.

Den första veckan var det ganska bra väder men en del snö och pulsa i. Jag trivdes bra att vandra själv men självklart saknade jag ibland Hasses sällskap. Tyvärr fick jag avbryta efter 17 dagars vandring på grund av rådande väderförhållanden. Det var helt enkelt för mycket vatten både uppifrån och nedifrån (och från sidan) och det var ingen prognos på att det skulle avta med regnandet.

2015-07-28 15.28.26
Kungsleden blev ibland en sjö.

Det regnade kopiöst mycket de sista fyra dagarna vilket resulterade i en del svåra vad över översvämmande jokkar.

När jag passerat Kvikkjokk och en dagsvandring till bestämde jag mig för att vända efter att jag gjort en lite säkerhetsanalys för mig själv.

Jag ansåg att det var för riskfyllt att vandra själv när det var så här mycket vatten så jag gick tillbaka till Kvikkjokk och reste hem.

I höst kommer filmen visas vid två tillfällen i Södertälje och en filmvisning i Nykvarn med efterföljande publiksamtal, läs mer >> 

I oktober reser vi till San Diego i USA och visar filmen. Vi vet inte än om det blir fler filmvisningar i andra städer i Kalifornien, vi avvaktar svar om detta.

I Malmö är det Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival den 18 – 23 september. Jag kommer vara på plats under fyra dagar. Filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” är inte med i festivalprogrammet men däremot finns den med på Nordisk Panorama Market.

UnknownNordisk Panorama Market är för internationella filmfestivaler, distributörer och köpare från hela världen. Där finns möjligheten att one-line få en omfattande översikt av de nyaste självständigt producerade nordiska kort- och dokumentärfilmer, cirka 250 filmer som är producerade inom det senaste året.

Läs mer: Market Nordisk Panorama 2015 >>
Läs mer: Nordisk Panorama Nordic Short & Doc Film Festival 2015 >>

Efter sju veckors sommarledighet är det roligt att börja jobba igen med visningar, försäljning och marknadsföring av filmen. Det känns riktigt bra att vara igång med filmarbetet igen och jag ser framemot hösten och framför allt vår resa till USA.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s