Naturum i Hemavan visar filmen i sommar

I sommar kommer filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” att visas på Naturum i Hemavan torsdagen den 6 augusti kl.19.00.

2013-07-07 09.40.02I filmen är det sekvenser från kalvmärkningen i Övre Ältsvattnet som vi var med på. Vi gjord en avstickar till kalvmärkningen från Hemavan som vi sen kom tillbaka till för att börja gå Kungsleden och norrut till Abisko.

Jag kommer att avsluta min vandring på Kungsleden i Hemavan helgen efter filmvisningen, så tyvärr jag missar jag den. Läs mer: Naturum i Hemavan >>

I förra veckan var vi i Italien med goda vänner och vandrade Cinque Terre* . En vandring som skilde sig avsevärt från våra senaste fjällvandringar. Men det är ju så det är, att vandra kan göras på många olika sätt.

2015-06-24 10.37.57 Den här vandringen var lika mycket en matupplevelse som en naturupplevelse. Frystorkad middagsmat och havregrynsgröt fanns inte på vandringsmenyn den här veckan.

Men däremot alla goda italienska ostar med tillbehör, smakfulla lokala viner och hela det italienska kökets läckerheter med fokus på fisk.

Vi fick uppleva fantastiska vyer i kuperad terräng och vi gick genom vinodlingar, raviner, skogar och bergsbranter med en bedårande utsikt över medelhavet.

2015-06-22 13.19.30

Bymiljöerna var som att gå i en teaterkuliss med trånga gränder, tvättlinor mellan husen och vi kände medeltidens historiska vingslag omkring oss hela tiden. En vandringsresa hit kan jag verkligen rekommendera.

Nu kommer bloggen och arbetet med filmen ta sommarsemester fram till slutet av augusti. Jag ska njuta av min månadslånga solovandring på Kungsleden. Som för mig blir ett bra sätt att ladda batterierna inför höstens filmarbete med bland annat filmvisningar i Södertälje och inte minst vår resa till USA och visningarna där.

Trevlig sommar önskar jag er alla!

2015-06-18 19.04.21
*”Cinque Terre (italienska för ”de fem landen”) är den cirka tolv mil långa kuststräckan på den italienska rivieran, mellan La Spezia och Genua i Ligurien på italienska västkusten, inte långt från Toscana. Räknat från nordväst till sydost radar fem små fiskebyar upp sig: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Hela Cinque Terre-området förklarades 1997 tillsammans med Portovenere som nationalpark och står på Unescos världsarvslista. Området är en turistattraktion med 10 mil vandringsleder som löper mellan byarna och i det omgivande landskapet.” (wikipedia) Läs mer: cinqueterre.eu.com >>    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s