Filmvisningar i USA och vi följer med

Det har varit på gång en tid och nu är det bestämt att ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent” (Let mountaine wind cleanse your heart) ska visas i USA i höst och filmteamet följer med.

Hasse och jag reser till San Diego i Kalifornien den 22 oktober och stannar i två veckor. SWEA San Diego har bjudit in oss till San Diego för en eller flera filmvisningar med efterföljande publiksamtal där vi båda ska delta.

2013-08-13 15.31.04SWEA är en global ideell förening och är ett nätverk för svenskor och svensktalande kvinnor utomlands. SWEA har cirka 7 500 kvinnor med medlemmar i ett 70-tal lokala avdelningar i 33 länder på fem kontinenter.

Genom att samla Sweor kring sitt gemensamma språk, sitt svenska ursprung och kulturarv blir SWEA både en träffpunkt och ett skyddsnät med länkar över hela världen.

SWEA är den största ideella sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och deras syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. Läs mer om SWEA International, Inc.>>

Det finns visat intresse för filmvisningar även i Seattle och San Fransisco och blir det aktuellt reser vi dit under vår vistelse i USA. Troligtvis får vi besked om det innan sommaren.

Det ska bli roligt att träffa en internationell publik och visa filmen och få möjlighet att mötas efteråt och samtala om vandringen och filmarbetet. Jag har haft filmvisningar utomlands tidigare av filmer jag producerat men aldrig själv varit på plats och deltagit på filmvisningarna.

Förra måndagen den 20 april var det den tredje biovisningen här i Södertälje av ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent”. 250 biobesökare kom och såg filmen och Hasse och jag fick många fina möten och samtal med publiken efter visningen.

Efter tre filmvisningar i Södertälje är det nu omkring 1 000 personer som sett filmen på Estrad sen premiären 29 november förra året.

Efterfrågan om fler visningar i Södertälje finns så vi har tillsammans med Södertälje stadsscen bestämt att visa filmen i höst igen, det blir måndag den 12 oktober kl.18.30 på Estrad.

2013-07-25 14.26.08

Här är några hälsningar vi fått av biobesökare efter filmvisningen i förra veckan.

”Härlig film som beskriver livets goda. Filmen gav rejäl vandringslusta. Tack för att ni delar med er”

“Hej Pia, en jättefin film verkligen, så fascinerande natur ni visade ,och modigt att filma er som par med allt vad det innebär, själv hade jag gått igång på allt möjligt snabbt, men ni verkar vara som gjorda både för varandra och för frilutfslivet.Kan skryta med att jag varit i Abisko och sett lapporten, och jag har varit i Norra Lapplands inland i Saltoloukta, visst vet du!”

“Jag är jätteglad att jag såg din film, den berörde mig och var väldigt fin! Tänkte när den var slut att den vill jag att pappa, svärföräldrarna och många fler ska se i min närhet. Hoppas den kommer igen här i stan! Kram”

“Det är bra Pia – håll igång – du har skapat, tillsammans med Hasse, något som är så bra, att man kan se det när som helst. Lycka till, jag känner stolthet, bara ert team kommer på tal”

“Tack Pia Johansson och Hans Johansson för kvällens föreställning. Feelgood i 89 minuter”.

“Tack för en jättefin film! Härligt att få följa med er på fjället. Kan nu erkänna att jag var lite rädd för att det bitvis skulle bli lite enformigt men vad fel jag hade. Du bjöd verkligen på dig själv och det bidrog ju till att det blev så bra.”.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s