Sjutton filmer på fyra dagar

I början av mars var jag och min kollega, i vårt uppdrag som kulturhandläggare och ansvariga för skolbion i Södertälje kommun, på BUFF Filmfestival i Malmö. BUFF är en filmfestival där det visas nya barn – och ungdomsfilmer från hela världen.

Under fyra inspirerande filmdagar såg vi nio långfilmer, åtta kortfilmer och deltog på Skolbiodagen som bjöd på seminarier och intressanta filmexempel. Flera av filmerna vi såg kommer vi att visa som skolbio framöver. Läs mer om BUFF Filmfestival 2015 >>

Vid klippbordet

Under marsmånad har det varit en liten timeout för mig från arbetet med filmen ”Låt fjällvind blåsa hjärtat rent”. Efter filmvisningen i Umeå den 1 mars har jag tagit mig ledigt från filmarbetet för att samla nya krafttag.

Det har varit intensivt en tid sen premiären i november förra året och det kändes viktigt att dra ned på tempot och ta det lite lugnare.

Förutom filmvisningen i Södertälje den 20 april (läs mer >>) så ska filmen visas torsdag den 21 maj på Mälargården Rehab Center i Sigtuna. Jag kommer vara på plats och presenterar filmen och sen berättar om filmarbetet och vandringen efter filmvisningen.

Nu är biografkopian med engelska undertexter klar och DVD och Blu-ray omslagen jobbar grafikern Pontus Johansson med och de blir klara under våren. Till hösten kommer filmen släppas som köpfilm.

Tjäkktavagge längs Kungsleden
Något jag längtar till

Även om det snöat och regnat från och till de senaste veckorna så känns det att våren är på gång. Vid den här tiden på året börjar jag längta till att vandra och jag ser verkligen framemot min månadslånga solovandring på Kungsleden i sommar.

Men det är fyra månader kvar innan det är dags att ta flyget norrut. Så länge vill jag inte vänta.

Så Hasse och jag har planerat att ge oss ut på en helgvandring med tre tältnätter i början av maj. Vi ska testa ett nytt tält och kök och vandra på Bergslagsleden, en led som vi varit lite nyfikna på att gå. Det ska bli härligt.

Till sist… ett lite tips på en blogg där ni kan följa 26-åriga Lina Hallebratt som började i nord-Norge i mitten av februari för att skida ca 170 mil längs det så kallade Vita Bandet ned till Grövelsjön i Dalarna.

Därefter ska hon paddla hela svenska kusten vilket kallas det Blå Bandet (230 mil från Svinesund till Haparanda) för att sedan efter det vandra längs fjällkedjan ned igen vilket blir det Gröna Bandet (130 mil från Treriksröset till Grövelsjön).

Hon ska färdas på egen hand tillsammans med sina hundar i åtta månader.

Lina sa såhär in en intervju i nättidningen Rawness inför sin långfärd:
”När jag möter någon på stan så är de främmande människor, men när jag möter någon i en skog eller på ett berg så är det redan som att vi känner varandra och man börjar prata.” 

Kan inget annat än hålla med Lina, precis så är det.

Jag önskar er alla en Glad Påsk och en härlig vårhelg!

Följ Lina på hennes blogg: Vita, Blå & Gröna bandet 2015 >>
Läs hela intervjun med Lina: www.rawness.se >>
Läs mer om: Fjällfararnas Vita & Gröna band >>
Läs mer om: Havspaddlarnas Blå band >>

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s