Kungsleden i eget sällskap

Under februari månad har filmen gjort sin resa runt i norra Sverige med fokus på firandet av Samefolket dag den 6 februari. En biobesökare skickade en hälsningen till oss efter det han sett filmen i Vilhelminas Folkets Hus den 5 februari;

Jag såg filmen ikväll i Vilhelmina och är mycket imponerad, en riktigt bra film. Fint filmat, bra personporträtt, personligt och igenkännande. Bra jobbat, ser fram mot fler filmer av den här sorten, som lyfter fram resan snarare än målet. Tack för upplevelsen och för förmånen att få se den”.

Som jag berättade om i förra blogginlägget ska jag fara upp till Umeå nästa helg där filmen visas söndagen den 1 mars kl.15.00 på Västerbottens museum som en del av programmet under Samiska veckan i Umeå. Efter filmvisningen blir det ett samtal med publiken där jag berättar om vandringen och filmarbetet och svara på publikens frågor. Läs mer om programmet Samiska veckan >>

Fyren på Landsort

Vi har fått en del förfrågningar om filmen kommer att släppas som köpfilm. Det ska den göra, men tidigaste efter sommaren kan det bli aktuellt. Information om det kommer att finnas på www.piazzafilm.se och här på bloggen.

Piazzafilms tidigare producerade dokumentärfilmer Snön är alltid vit på Landsort (2003) och Upptäcktsresande Titti Strandberg (2006) finns som köpfilm och kan beställas via Piazzafilms webbsida. Läs mer på Produktioner>> och Köpa film>>.

Det har varit på gång att vi kanske redan kring påsktid skulle ha åkt på en USA-turné med filmen. Som det ser ut nu så kommer det istället bli i november, men det är inte klart ännu och inte heller helt säkert att det blir av. Vi hoppas självklart på det.

Påväg till Saltoloukta, 2013

Jag hade nog trott att det inte skulle bli någon långvandring under sommaren som kommer, men det kommer det att bli.

Nu har jag bestämt mig för min nästa utmaning. I sommar ska jag vandra Kungsleden igen men från andra hållet med start i Abisko och målgång i Hemavan och jag ska gå själv.

Flera gånger tidigare har jag vandrat själv, både i fjällen och på Sörmlandsleden, men inte mer än fem dagar. Kungsleden var en så vacker led att gå och jag vill uppleva den ännu engång och vandra hela leden i ett sträck utan ett filmarbete och i eget sällskap. Jag behöver lite tid med mig själv och en utveckling av mitt vandrande, det känns bra och helt rätt.

 

 

 

 

2 thoughts on “Kungsleden i eget sällskap

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s