Marknadsföring och premiärnerver

Nu är det mycket arbete med att marknadsföra filmen och filmpremiären. En rolig del i ett filmprojekt. Självklart vill jag ge min film en stor publik både till premiären och andra visningar framöver. För fler visningar kommer det att bli, men än så länge är det mesta på planeringsstadiet så mycket återstår innan det är klart. Blir det som jag önskar så kommer 2015 bli ett roligt och spännande filmår.

Affischer och reklamblad, så kallade flyers, har jag tryckt upp och spridit ut på olika ställen i Södertälje och i dess närhet. På biografen på Estrad rullar Trailern för fullt och platserna i salongen har börjat fyllas på för premiärvisningen. Ett hundratal premiärbesökare har redan bokat sina platser för filmvisningen den 29 november.

Pia och Synnöve_liten

Några av de fjällfolk vi mötte och som medverkar i filmen kommer till premiären. Vi får besök från både Klimpfjäll, Nyköping och Stockholm till filmvisningen och det känns roligt att få möta dom igen och se filmen tillsammans.

För några veckor sedan publicerade nättidningen Kulturdelen.nu artikel Fjällvind på Estrad inför premiären. Igår fick jag besök av en reporter från Södertäljeposten som gjorde en intervju här hemma med mig. Artikeln kommer troligtvis att publiceras veckan innan premiären.

Under 2015 planerar jag att göra en veckolång turné i norra Sverige och visa filmen i ett koncept som jag kallar ”Se en film och möt filmaren”. Ett koncept jag tidigare genomfört med andra filmer jag arbetat med.

Det är roligt både för mig som filmare och för publiken att få mötas efter en filmvisning och diskutera filmen, dess innehåll och form. Svara på publikens frågor och berätta hur vi arbetade med filmen, mina tankar om min berättelse och andra frågor som dyker upp. Det brukar kunna bli intressanta samtal och möten.

Hasse filmar_liten

Eventuellt kan det bli en turné utomlands i samma koncept. Vi får se vad som händer, många trådar är utlagda och några blir det napp på och andra får stå tillbaka.

I förra veckan blev biografkopian, en så kallad DCP, färdig och jag tittade på den på biografen i onsdags. DCP är ett format som de flesta biograffilmer visas i och det blir tekniskt så bra kvalitet på bild och ljud som det kan bli utifrån den tekniken filmen är producerad i.

Det gäller att det tekniskt fungerar att visa filmen på en bred biografduk i 16:9 format i ett stort ljudsystem. Det ska både se bra ut och höras bra och resultatet med min film är jag mycket nöjd med.

I veckan som kommer levereras en beställning på ett antal DVD kopior och Blu-ray kopior. Dessa ska jag skicka som förhandsvisningar till bland annat filmfestivaler och till Tv-kanaler i norden. Det kommer också göras en engelsk översättning på filmen och den beställningen ska jag förbereda i nästa vecka.

Pia vandrar_liten

Mitt i allt detta arbete som pågår nu känner jag premiärnerverna komma smygandes lite då och då. Det är klart att det känns pirrigt att för första gången visa filmen men mest är det ju bara roligt och spännande.

Med på den här resan är ju också Hasse som både medverkande i filmen och en i filmteamet och jag är glad för att vi får dela den här upplevelsen tillsammans.

Vi ser båda framemot lördagen den 29 november då filmen har sin premiär och ser med stor förväntan på hur filmåret 2015 kommer bli. Välkomna till premiären i Södertälje!

Piazzafilm finns nu också på icon-facebook-small

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s