Inget är för litet för att upptäckas

Det har varit en intensiv period i filmarbetet de senaste veckorna. Det måste få vara så ibland även om det sliter. Stundtals rullar filmen i huvudet både dagtid och nattetid.

Nu är filmen nedklippt till en timme och fyrtio minuter. En mer hanterlig längd än den förra versionen som var en timme till i längden. Men kortare ska den bli, hur mycket vet jag inte än.

Det mesta arbetet har varit att korta ned, välja bort, välja till och ibland även förlänga vissa scener som känts för korta och för oförklarade. Har ännu inte gnisslat några tänder över bilder eller scener som jag varit tvungen att klippa bort.

På något sätt ger det sig själv.

2013-08-10 15.59.17
Allt är inte synligt på en gång.

I flera sekvenser har jag gått tillbaka till grundmaterialet och hittat nya bilder och sekvenser som jag tidigare lagt åt sidan eller inte upptäckt över huvudtaget.

Det är oftast så. När filmen börjar hitta sin form kan tidigare bortplockade delar finna en ny betydelse och okända få se dagens ljus. På så sätt händer det saker i filmarbetet hela tiden.

Ibland behöver man lyfta på lite stenar för att se vad som gömmer sig där. På de mest oväntade ställen kan man hitta guldkorn som man hade glömt bort eller inte visste att de fanns.

2013-08-10 16.15.42I sommar blir det en blandad kompott av både filmarbete och ledighet. Om några veckor far Hasse och jag till fjälls igen för en månadslång vandring. Den här sommaren blir det mer semester på vandringen än sommaren 2013.

Ingen filmning och inget bloggande.

Vi kommer att starta i Klimpfjäll för att vandra ca 60 mil söder ut. Under våra fyra veckor på vandring kommer vi bland annat passera Gäddede, Rötviken, Vålådalen, Helags, Ramundberget och avsluta vid Grövelsjöns fjällstation. Flera av dessa områden har vi tidigare sommarvandrat i eller gjort vinterturer på skidor. Det ska bli roligt att återse många av våra favoritställen.

2013-07-14 15.13.34Längtan till vårt kommande fjälliv är påtagligt och starkt hos mig. Jag ser framemot lugnet, tystnaden och det enkla avskalade livet som fjällnaturen erbjuder. Med våra erfarenheter från förra sommarens vandring är det lätt att planera den här vandringen.

Erfarenheter ger alltid rutin och vi vet precis vad som ska med i packningen.

Så det är bara och packa ryggsäcken och fara norrut.

PS. Är det någon som vet vad den lilla livskraftiga fjällblomman heter på bilden? 

2 thoughts on “Inget är för litet för att upptäckas

    • Tack för ditt svar på vilken blomma det är. Visst är det en stjärnbräcka och jag känner igen namnet men är så fasligt dålig på att komma ihåg namn på blommor. Nu ska jag inte glömma det.
      Hälsningar Pia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s