Guldkant på turen

På vandringen i somras blev jag kontaktad av journalisten Åsa Ottosson. Hon ville göra en intervju för en artikel i Svenska Turistföreningens tidning Turist. Huvudfrågan var – Vad är det lilla extra jag bär med mig på vandringen som sätter guldkant på friluftslivet? I fredags publicerades artikeln i Turist.

Från Sveriges Turistförenings tidning Turist, publicerad 4 april 2014.
Artikel från Sveriges Turistförenings tidning Turist ( 2014-04-04)

Det lilla extra jag alltid bär med mig är en bok. Att läsa ger en bra avkoppling och vila på en vilodag eller innan jag ska sova på kvällen.

När jag läste ut boken lämnar jag den i en stuga och lånar med mig en annan. Ett bra system. På långvandringen hade jag även lagt ned en bok i varje depålåda. Böckerna i depålådorna var valda med omsorg, böcker som jag fick längta lite extra till.

Mazariner, honungsrostade jordnötter och blåbärschoklad är också något extra vi gärna bär med oss för att förgylla vårt fjälliv. Enkla små saker, mer behövs inte.

I veckan var jag på Sveriges Televison (SVT) på informationsmöte om en ny kontaktplattform mellan SVT och externa producenter. Under året ska SVT lansera tjänsten SVT pitch. Det är en digital tjänst som ska underlätta för externa producenter i hanteringen av programförslag.

Klipparbetet med filmen fortlöper som det ska. Tidsmässigt har jag kommit halvvägs på vandringen. På turen träffade vi många vandrare som vi pratade med. Ibland blev det timslånga samtal och ibland bara några minuter.

Lunchrast mer stugvärden Peter Lantz i Servestugan
Lunchrast mer stugvärden Peter Lantz i Servestugan

De senaste dagarna har jag klippt ett flertal av dessa samtal. Vi mötte bland annat en kille från USA som gick hela Kungsleden på 28 dagar, två gladlynta skånska män i en raststuga, ett äldre par på väg till Tärnasjöarna och en storfamilj med barn och hundar som vi mötte vid en stor fors öster om Servestugan.

I Servestugan träffade vi stugvärden Peter som berättade om arbetet som stugvärd. Där passade vi också på att fylla på matförrådet och äta lunch i solskenet tillsammans med Peter. Utanför stugan träffade vi ännu mer folk vi pratade med och fick tips om bra lägerplatser med mera.

Att vandra i fjällen är både att finna lugnet, avskildheten och vildmarken. Men det är också alla möten med andra vandrare och fjällfolk som bidrar till en helhets upplevelsen av att vandra i fjällen.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s