Vildmarksmässan, boklansering och expedition i Madagaskar

Vildmarksmässan i Älvsjö är något vi aldrig vill missa. Årets mässa pågår helgen 7-9 mars. Igår tog jag ledigt från klipparbetet och besökte mässan tillsammans med Hasse. Det blev en heldag fylld av trevliga möten med likasinnade vildmarksintresserade mässbesökare och utställare.

Vid montern Team Madagaskar Expedition stannade vi till och språkade med två av de tre unga killarna som i juli ger sig iväg på en expedition till Madagaskar, läs mer på www.teammadagaskar.se. Ett spännande projekt med ett miljöperspektiv som är viktigt att medvetandegöra på alla sätt, den här expeditionen är ett sätt.

Killarna ska filma under expeditionen så det blev en del prat om filmutrustning och hur det kan vara att filma ute i vildmarken. Hur kan batterier laddas, på vilket sätt kan man göra backupp på materialet och hur kommer tekniken fungera i det fuktiga klimatet? Det är mycket och fundera på och planera för att det ska fungera väl på plats.

Boken Fjällmat -litenVi stannande också till vid bokförlaget Calazos monter och pratade med författaren Eric Tornblad. Hans nya bok Fjällmat lanseras nu på mässan och extra kul för oss är att Hasse och jag har tre bilder med i boken.

Eric har tidigare gett ut boken Torka mat i samma bokförlag. Den nya boken inspirera verkligen till att laga mat i vildmarken och vi ska absolut testa några recept inför vårens vandringar på Sörmlandsleden.

Som alltid vid ett besök på Vildmarksmässan handlas det en del utrustning. Både planerade och oplanerade inköp. Det blev bland annat ett par paddelhandskar, friluftsmat och packpåsar. Vi tittade på tält i flera olika montrar. Det tältet vi har är tungt så vi har funderat på att köpa ett lättare tält. Men vårt gamla tält få nog hänga med ett tag till, det är helt och fräsch och fyller alla våra behov av bra boende.

Två långhelger är inplanerade under våren för vandring på Sörmlandsleden. Mina kängor gick sönder i somras men är nu lagade. Tanken är att jag ska använda kängorna i sommar men jag vill först få koll på att de håller. Vi behöver också testa ett nytt kök vi införskaffat under vintern. Det är viktigt att vi har testat all utrustning innan vi far norrut i slutet på juni.

Resten av helgen blir det att klippa film. Förra veckans heltidsarbete med filmen har gett gott resultat. Jag har kommit en bra bit framåt och hittat rätt form och sätt att klippa filmen vilket gör det lättare att jobba vidare.

Efter gårdagens mässbesöket är vi ännu mera sugna på att ge oss iväg på sommarens månadslånga vandring. Härligt ska det bli!

Pia -liten Hasse -liten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s