Överblick av arbetet

Klipparbetet flyter på och allt material som kan vara relevant att ta med i filmen är nu inlagd i dator. Det känns bra att ha en helhetsbild på vad jag har att arbeta med.

Den senaste veckan har jag klippt en sekvens från den 27 juni, dag 9 på vandringen. En grovklippning av det vi filmade på eftermiddagen när vi bland annat tog en rast efter en lång vandring upp på fjället från sjön Virisen i södra Lappland.

2014-02-08 15.55.52För att få en ännu bättre överblick på vad jag har för olika sekvenser (scener) att jobba med med har jag gjort en översiktstavla med post-it lappar. Nu i första hand är de i datumordning och vad de olika scenerna geografiskt är någonstans.

Därefter kommer flera post-it lappar upp på tavlan i olika färger som representerar olika saker. Till exempel får jag en färg och Hasse en färg. På lapparna skriver jag korta stödord om vad vi säger, vilka miljöer, andra människor som är med etc.

Sen kan lapparna flyttas runt för att prövas på tavlan innan jag klipper scenerna i filmen. Det här är ett välbeprövat sätt för många filmklippare, ett sätt som jag själv alltid använder mig av när jag klipper en film.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s