Barfotaliv ger ny energi

2013-12-28 10.17.15Nyss hemkommen från två veckors barfotaliv i Thailand är jag fylld av energi och arbetslust att fortsätta klipparbetet med filmen.

Framförallt njöt jag av det 28 gradiga varma vattnet vid paradisstränderna, en liten annan badupplevelse i jämförelse med de iskalla fjällsjödoppen på vandringen.

Vi gillar att vara aktiva på våra semestrar och att bara ligga och slöa på en strand hör till ovanligheterna. Men det här skön lata strandlivet på Koh Lanta var precis vad vi behövde just nu.

På nyårsafton lämnade vi ändå strandlivet för en dag och paddlade kajak kring Talabeng Island och åkte longtailbåt genom ett mangroveträsk i området. Det blev en fin naturupplevelse på årets sista dag.

Det som står på tur de följande tre dagarna är att fortsätta och klippa scenerna från Övre Ältsvattnet. Vandringen dit, kalvmärkningen och mötet med familjen Jonsson i Rans sameby är det jag vill berätta om. Det blir ingen lätt sak att välja ut bilder och sekvenser därifrån, många kill your darlings* lär det bli.

2013-07-03 22.51.50Mitt upplägg med klipparbetet är fortfarande detsamma, jag klipper i fristående scener. Det är för tidigt att lägga något i ordning, jag måste gå igenom allt innan jag kan göra det.

En del scener fungerar att klippa ganska klara medan andra får en grovklippning för det är svårt att avgöra omfattningen i ett tidigt skeende. Upplägget fungerar bra och jag tar en bit i taget.

Arbetsnamnet på filmen är Vandraren. Filmens titel kommer bli något annat. I ett tidigare inlägg på bloggen tog jag upp det här med anslaget i filmen som jag oftast vill sätta ganska tidigt i klipparbetet. Det är samma sak med titeln.

Jag har ett förslag på en titel som jag smakar lite på men den måste vara glasklar och ha sin egen koppling till filmens berättelse och innehåll. Den får gärna vara lite diffus i sin betydelse från början men bli förtydligad en bit in i filmen.

Filmens titel vill jag ge både tid och tanke till innan jag bestämmer mig, tillslut sitter den där.

*”Kill your darlings” är ett uttryck som i korthet betyder att jag måste våga ta bort det bilder eller scener som är bra men som inte bidrar till helheten i filmens berättelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s