2013 är bara början

2013 har varit ett speciellt år. Sommarvandring har präglat hela året och gör det fortfarande. Sen vi kom hem den 20 augusti efter 63 dagars uteliv har vi väntat en tid på att vi ska landa här hemma igen. Om nu ”att landa” är att komma tillbaka precis som allt var innan vi for iväg så kan det inte bli så.

Vandringen har påverkat mig mycket mer än vad jag trodde. Jag har fått ett lugn i mig som jag inte hade på samma sätt förut och jag gör en annan prioritering i tillvaron på vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Mycket kliché, men så är det!

2013-07-19 10.43.34

Jag har rensat bort en massa saker, både fysiskt och mentalt. Rensat i huset och lämnat bort prylar och kläder jag inte använder och som kan komma någon annan till nytta istället. I somras hade jag allt jag behövde i en ryggsäck så varför ha en massa saker som jag egentligen inte behöver.

Härom helgen fyllde vi en släpkärra full av prylar som bara stått obrukbara här hemma. Livet blir enklare med färre saker att ta hand om vilket ger tid till annat som är mer värdefullt.

Mentalt har jag också städat upp. Det nyfunna lugnet inom mig har gjort mig mindre orolig. Jag känner mig starkare och säkrare i mina handlingar och beslut och jag släpper lättare taget om saker som hängt kvar till ingen nytta.

Hasse och jag har knutit våra band tätare och jag känner en ännu starkare vi-känsla efter allt vi upplevde tillsammans i somras. Att göra den här resan tillsammans med honom har varit det bästa av allt.

Ett av våra syften med vandringen vara att få pröva på ett fjälliv under två månader och se vad vi tyckte om det. Det tyckte vi mer om än vad vi kunnat ana. Vi längtar tillbaka till fjällivet igen så nu planerar vi att vandra den andra delen av fjällkedjan söder ut med start i Klimpfjäll och målgång i Grövelsjön. Så blir det som vi vill packar vi ryggsäckarna i början av juli för en månadslång vandring på drygt 50 mil.

För oss finns det helt enkelt ingen anledning till att inte göra det.

Nu tar bloggen julledigt resten av året och jag önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

2 thoughts on “2013 är bara början

 • Hej Pia!
  Åh, så roligt med en ny långtur! Jag ser redan fram emot dina härliga och läsvärda inlägg igen..

  Vi är uppe i stugan i Vemdalen och röjer vår tomt efter stormen Ivar. Stora tallar och granar ligger som plockepinn… Birger har fullt upp med motorsågen.

  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskas er båda!!
  Maggan och Birger

  • Hej Maggan,
   Vi ser framemot en månad till fjälls nästa sommar. Då blir det utan filmkamera och kanske inte lika mycket uppkoppling på nätet som i somras. Vi får se!

   Vad tråkigt att stormen ställt till det för er, naturens krafter gör sig verkligen påmind ibland och inget vi människor kan rå på.

   God jul och gott nytt år, hälsa Birger!
   Hälsningar Pia och Hasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s