På startlinjen

AnteckningarOm sju veckor är vi på väg och en viss otålighet och rastlöshet har infunnit sig hos mig. Det är som att stå och vänta på startlinjen vid ett lopp, jag vill bara iväg.

En liten dos resfeber är det nog också, – Har vi tänkt på allt?, det är en ständig fråga som dyker upp.

Men det känns som vi har koll på läget och det mest grundläggande i förberedelserna är klara, nu är det finplanering som gäller. Vi gör bland annat en detaljplanering av sträckorna vi ska gå och framför allt den första etappen som i stort sätt är oledad.

Hasse kontor 4För att hitta bästa och finaste sträckan från Fatmomakke och över Marsfjället och vidare till Hemavan, har vi fått hjälp av en man från området som kan trakterna.

Han ska också vara med i filmen och berätta om ett av de gamla samevistena som vi passerar på första etappen från Fatmomakke till Hemavan.

Vår fysiska träning rullar på som den ska. Hasse löptränar, cyklar och orienterar och jag kör 4-5 pass i veckan med löpträning. Det blir ett par sex kilometerpass och ett par milslånga pass som jag springer i skogsterräng som ger bra back- och intervallsträning.

Sen gör jag som vanligt min dagliga morgonträning i 30-40 minuter med styrketräning och stretching. Det känns som vi är i bra form trots pågående pollenallergier och lite andra småkrämpor.

Kustnära vandring SörmalnadsledenI förra helgen gav vi oss i väg som planerat på en träningsvandring med övernattning på Sörmlandsleden. Vi gick en kustnära sträcka med start i Tullgarns naturreservat på fredagen och vidare över Mörkö och till Skanssundet där vi blev hämtade på lördagen.

På en höjd med utsikt över Pålsundet och Mörkö slog vi läger på fredagskvällen efter tre timmars vandring. Det var en fin vandring i skogen och över ängar i en härlig eftermiddags sol. På lördagsmorgonen vaknade vi med strålande solsken, 4 grader varmt och vindstilla.

Lördagen bjöd också på en bra vandring genom skogar, ängar, enbackar och kohagar och hela tiden hade vi havskusten nära oss. Först hade vi tänkt oss två tältnätter men det blev en övernattning för vi kände oss nöjda med vandringen och hade saker att göra hemma på söndagen.

Skogsvandring PiaOm tre veckor ska vi ut igen och vandra en helg. Det är en bra träning för att förbereda och vänja kroppen med ryggsäck och att vandring hela dagar.

Alla förberedelser med filmprojektet har också gått bra. Det är nu färdig planerat att filma på fyra samiska boplatser som vi passerar under turen. Jag har fått OK från personerna som jag tillfrågat att vara med i filmen och som ska berätta om miljöerna. Det ska bli roligt att träffa dom och få ta del av deras berättelser om platserna och livet i väglöst land.

Norr om Hemavan ska vi göra en avstickare några dagar för att vara med på en kalvmärkning som vi också ska filma, det ser vi fram emot.

Vi känner båda två en stor förväntan och längtan inför det vi har framför oss. Det kommer bli en sommar som inte liknar någonting annat vi gjort tillsammans förut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s