Vardagssysslor med guldkant

Norge 4I vardagslivet här hemma gör vi saker som vi ska på ren rutin och tänker kanske inte så mycket på det. Det går snabbt och enkelt att laga mat, diska, duscha, gå på toa, tvätta kläder och borsta tänderna.

Men ute till fjälls är det på ett annat sätt. Där är livet mer förenklat och allt tar längre tid att göra och det mesta ska göras utomhus.

När saker och ting tar lite längre tid och vyerna är större omkring oss än husets fyra väggar inbjuder det till funderingar och eftertanke. En sådan trivial sak som att borsta tänderna blir en så mycket mer filosofisk stund ute på ett fjäll än i badrummet här hemma.

Utedass EkorrepassetEtt toabesök på fjället kan se olika ut. Det kan vara en lugn och behaglig upplevelse eller tvärtom. Det är inte så kul att behöva lämna sovsäcken och mötas av myggsvärmar eller ösregn när man måste göra sina behov. Det går på rekordtid och alla filosofiska tankar är långt borta.

Lite varstans längs lederna finns det utedass att nyttja, det kan bli den dagens lyx. Den utsikt som ett utedass på fjället kan erbjuda är oslagbar, det ger verkligen guldkant på vardagslivet. Utedasset vid Ekorrepasset mellan Helags och Sylarna har fått högsta betyg av oss.

Diska hemma är inte det roligaste att göra men ute till fjälls, en vacker kväll i tystnaden vid en fjällsjö, blir till och med kvällsdiskningen en rofull stund. Mycket handlar ju om att njuta av alla stunder när tillfälle ges oavsett vad man har att göra.

Hasse diskarAtt vandra i fjällen är för mig det enkla avskalade livet. Många saker som pockar på min uppmärksamhet här hemma finns inte där. Visst är det lite mer obekvämt och omständligt att göra alla vardagssysslor men de gör ingenting. Allt det som en tillvaro i fjället kan erbjuda överväger alla bekvämligheter som vi annars är vana vid.

Tidigare vandringar har vi som längst varit ute i tolv dagar. Vi får väl se i sommar hur vi tycker det efter två månader på tur. Självklart kommer vi uppskatta all bekvämligheter när vi kommer hem men lika väl tror jag att vi kommer längta tillbaka till det enkla fria livet i fjällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s