Mässbesök, HLR kurs och insnöad påskvandring

Planeringen för vandringen och filmproduktionen rullar på och för varje vecka kan vi bocka av på vår att-göra-lista. Det är tre månader kvar till avfärd.

Bland annat jobbar jag med researcharbete där jag söker kontakt med folk som bor och arbetar i områdena kring de gamla kulturhistoriska samiska boplatserna. Vid 4-5 platser vill jag ha förbokat möten med människor som kan berätta i filmen om livet där tillbaka i tiden och hur det är att leva där idag. Många lärorika och intressanta telefonsamtal har jag haft och lärt mig ännu mer om den samiska kulturen.

IMG_0693
Södertörns scoutdistrikts monter

Den 8 mars besökte vi Vildmarksmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det blev bland annat inköp av frystorkad mat och vattentäta påsar till våra mobiler.

Jag lyssnade på en föreläsning om ett flugfiske äventyr i Norges vildmark och vi besökte Södertörns Scoutdistrikts monter. Där träffade vi Hans Öhlén, en god vän sen 35 år tillbaka som jag lärde känna under scouttiden i tonåren.

I tisdagskväll deltog Hasse och jag i en hjärt-och lungräddningskurs (HLR kurs) som arrangerades av Alewalds i Stockholm. Under tre lärorika timmar fick vi uppdatera våra kunskaper om livräddning av den kunniga kursledaren Lena Conlan.

Det känns tryggt att vi båda två har fräscha kunskaper om hjärt-och lungräddning ifall olyckan är framme på långturen. Kunskaper som dessa har vi lika mycket nytta av i vår vardag här hemma som på fjället.

Till vår säkerhetsutrustning har vi beställt en satellitbaserad nödsändare. Först hade vi tänkt en nödsändare där vi kan visa på bloggen via en karta vart vi befinner oss på vandringen. Vi tittade också på en annan typ av nödsändare som man kan skicka korta meddelande via socialmedier. Men där har vi tänkt om.

Vi vill inte ha för mycket teknik med oss som det blir en massa måsten kring. Ett av våra syftena med den långa fjällvandring är att leva så enkelt som möjligt. Filmarbetet och stillbildsfotograferingen räcker gott och väl och korta inlägg på bloggen under vandringen kan vi göra när vi har täckning på våra mobiler.

Så därför blir det nu en nödsändare som vi inte behöver byta batterier på under turen och som är kostnadsfri att använda.

En annan teknisk utrustning jag äntligen fann efter mycket sökande är en bra multibatteriladdare. Med den kan vi ladda alla våra olika batterier till filmkameran, stillbildskamerorna och annan utrustning. Väger lite och tar lite plats.

I vår planering hade vi bokat in en fyradagars påskvandring nästa helg. Men den får vi ställa in. Vi känner inte för någon vintertur i tält. Vintern vägrar att släppa taget även om södra Sverige så vi får sikta in oss på en helg i mitten av april istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s