Vintertider

Det har snöat några dagar nu och termometern står på minus sex grader. Allt känns ljusare, mjukare och vänligare när marken och träden täcks av snö. Vintertider för mig är skidåkning, skidåkning och skidåkning.

På väg till Skarvarna i Funäsdalsfjällen

Ren lycka känner jag varje år när jag för första gången kan ge mig ut på längdskidorna på spåren i Tvetaskogen här hemma. Glida fram i spåret mellan snöklädda granar i välpreparerade spår, det gör mig euforisk glad och lycklig.

Intresset för längdskidåkning delar jag även med Hasse. Det är tur att vi gör det annars skulle vi inte ses så mycket på vintrarna.

Längdskidåkningen är en bra motionsträning inför sommarens långvandring. En bra träning för både uthållighet och styrka och ett skonsamt sätt att träna hela kroppen. Att vi båda tycker det är så roligt gör det enkelt att ge sig ut i spåret oavsett vilket väder det är.

Funäsdalen är vårt favoritställe vintertid. Fina välpreparerade spår både för motionsåkning och turer på fjället. Vi åker alltid upp sent på säsongen kring påsk. Då är det ljusa dagar och inte för kallt för långa turer på fjället.

Det är också bästa tiden för att gräva en snögrop på en solig fjällsida och njuta av en god lunch och en bra bok i vårsolen.

I år blir det ingen vintervecka i fjällen. Förhoppningsvis får vi en bra och lång skidträningsperiod här hemma med mycket snö och lagom kallt.

Om det blir snöfattigt här hemma så blir det nog några turer norrut för lite skidträning. Hasse behöver många skidmil i bena då han ska åka ännu ett Vasalopp, jag tror det är hans 9:e Vasalopp. Åker han norrut så hänger jag på.

Hasse tar en pause2003 åkte jag Tjejvasans tre mil för första gången. Loppet var en av grenarna i Tjejklassikern som jag genomförde det året. Innan dess hade jag inte åkt några skidlopp men det var så roligt så det har blivit flera lopp därefter.

Mitt mål har länge varit att få åka Vasaloppets nio mil. Två gånger har jag varit på väg men tyvärr fått ställa in pga sjukdom. Men det är inte försent ännu, någongång ska det bli av.

Snöfallet har upphört nu men meteorologerna lovar mera snö de närmaste dagarna. Nästa helg kanske det kan bli skidpremiär, det ser jag framemot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s