Packa packsäck

Den nya ryggsäcken är nu packad för sommarens vandring i Jämtlandsfjällen. Hasse och jag ska göra en tälttur på tio dagar med start i Storulvåns fjällstation och sen vidare mot Vålådalen och Lunndörrsfjällen. I slutet på veckan bär det av norrut.

Pias ryggsäck

Den gamla säcken på 65 liter gick snabbt att packa för där visste jag precis vart allt ska ligga i säcken. Nu är det en ny ryggsäck och det är första gången jag ska använda den. Det tog tid att få ordning på allt. Eftersom jag ska ha med mig filmteknik behöver jag mer utrymme så den nya säcken rymmer 75 liter. Trots det har inte säcken blivit tyngre än vad den brukar vara. Nu väger den knappt 20 kilo som sen minskar ett par kilo vartefter vi äter upp maten. Av dessa 20 kilo är det fyra kilo filmutrustning.

Vi har mat med oss för tio dagar så vi behöver inte fylla på matförrådet på hela turen. Det är bra och göra så, då är vi totalt fria att gå vart vi vill utan att behöva styras av inköp av mat och annat. Visst blir det lite mer att bära men det brukar fungera bra. Hasses säck väger ca 6 kilo mer och då har han med sig en systemkamera  för stillbildsfotografering.

Vaxning av kängor

Som vi har packat för årets fjälltur kommer vi också packa när vi börjar vår långtur nästa sommar. Nu kan vi testa vår nya utrustning och se ifall det fungerar med ryggsäckarna, film- och fototeknik, mat för tio dagar och all annan packning.

Nu tar bloggen fjällsemester och jag återkommer i slutet på månaden med rapporteringar om Jämtlandsvandring.

Jag avslutar med några ord av den franska filosofen Michel de Montaigne (1533-1592). ”Jag frågar inte efter meningen i fågelsång eller soluppgång en disig morgon. Det bara finns där och det är vackert”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s