Filmutrustning i storlek small

Filmat i fjällnatur har jag gjort förut men oftast har det varit enstaka dagar. Den längsta turen med komplett filmutrustning var en tio dagars tälttur på skidor i Sarek under inspelningen av TV-dokumentären Upptäcktsresande Titti Strandberg (år 2006). Då drog jag filmutrustning i en pulka efter mig och det fungerade mycket bra.

På långturen nästa sommar ska jag i två månader bära allt på ryggen. Då kan jag inte ha min vanliga utrustningen med mig, det blir för skrymmande och tungt. Nu har jag satt ihop en utrustning som är liten och lätt och fungerar bra både gällande bild och ljud. Det mesta av filmutrustningen hade jag sen tidigare och en del har jag fått köpa in.

Kameran är Legria HV40 med väska, ett litet lätt stativ, små hörlurar, två kamerabatterier (kanske blir fler), en batteriladdare, en extern mikrofon med vindskydd, en kort ljudkabel och en tre meters ljudkabel och lite andra kablar för nätström och laddning av batterier samt ett antal band.

För att ladda kamerabatterierna tar jag med mig solpanelen Solaris i6. För laddning och lagring av ström använder jag batteripacket Sustain Portable Power Device. Den totala vikten för all film- och ljudutrustning är fyra kilo. Mitt mål var att utrustningen max får väga fem kilo, så jag är nöjd med slutresultatet på fyra kilo.

Sen blir det intressant att se om jag har tänkt rätt när jag planerat litet och lätt. Det får vi se efter sommarens vandring i Jämtlandsfjällen då all utrustning ska testat på fältet. Hur det gick, det får ni veta längre fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s