Välkommen till bloggen Vandraren!

Bloggen ska följa förberedelserna för den två månaders långa fjällvandring som Hasse och jag ska göra sommaren 2013. Vandringen börjar i Fatmomakke vid foten av Marsfjället nordväst om Vilhelmina och slutar vid Sveriges nordligaste punkt Treriksröset där hälften av sträckan är Kungsledens 45 mil.

För oss har långturen varit ett projekt vi länge planerat att göra när våra söner har blivit vuxna, nu är dom det, så nu är det dags. Under vandringen ska jag spela in dokumentärfilmen Vandraren.

Syftet med turen är inte att gå långt och snabbt på kortaste tid. Vårt syfte är enklare än så. Vi vill helt enkelt ta reda på hur det är att tillsammans vara på vandringsfärd under en längre tid, få uppleva en hel sommar i fjällmiljö och följa naturens skiftningar under vår ca 90 mil långa färd. I filmen vill jag skildra det enkla naturliga livet som en fjällvandring inbjuder till, där friheten är total, tempot är mitt egna och den storslagna fjällnaturen är mitt hem och min trygghet.

Sylsjön vid Helags

I sommar ska vi fjällvandra kring Helags och Sylarna i Jämtlandfjällen. Delar av vår friluftsutrustning har vi uppdaterat i år och den ska prövas och gås in under sommarens fjälltur. Jag ska filma med ny kamera och testa att ladda med solceller som ska ge ström till vår foto- och filmutrustning under långturen.

Om allt detta, och lite till, kommer ni kunna läsa om i mina inlägg den närmsta tiden!


3 thoughts on “Välkommen till bloggen Vandraren!

  • Inger, inge dum idé med en fjällbok. Filmen jag ska producera kommer gå lite i denna anda där mina personliga reflektioner om vandring, livet och annat blandas med skildringar kring hur Hasse och jag har det under våra vandringar. Kul att du gillar bloggen!

  • Hej Pia.

    Ge ut en fjällbok också vetja. Tyckte att det var skön läsning där du blandar, tips om frystorkad mat och hårtvätt med det poetiska och stundtals humoristiska i hur du upplever morgonstunder och vattenbrus.
    Superbra!

    Kram Inger.

  • kan inte nog poängtera, frivilligt äventyr bland mygg och lämlar, testa utrustning låter bra men du har RAGNHILDSBORGSBACKEN på farstubron men i stora heliga är jag avundsjuk och på samma gång mycket glad att du funnit din plats på jorden, ta vara på tiden och njut, hälsningar fader lars och moder marita.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s